Mintaj z papryką, ziemniakami i groszkiem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3435

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 łyżki oleju
  • 2 mrożone filety z mintaja
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 1 łyżka ostrej papryki chili
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Groszek zielony osączyć z zalewy, wymieszać z ziemniakami oraz masłem i wyłożyć na środek talerza. Mintaja rozmrozić, natrzeć pieprzem oraz solą, majerankiem, ostrą papryką i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażoną rybę wyłożyć na ziemniaki z groszkiem. Sosem ze smażenia udekorować talerz.

0 komentarzy

Podobne przepisy