Bakłażan grillowany z papryką i cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3054
Bakłażan grillowany z papryką i cebulą
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • folia aluminiowa

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić na kawałki. Bakłażana obrać ze skóry i pokroić w plastry, a cebulę pokroić na ćwiartki. Pokrojone warzywa przełożyć na folię aluminiową, skropić oliwą z oliwek, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozpalonym grillu. Następnie przełożyć na talerz i posypać drobno pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów