Sałatka z papai, fasolki, papryki i pomidorów

wd2005

Autor:

Przepisów: 3492

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 1 papryka
  • 1 papaja
  • 1 łyżeczka cukru
  • biały pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końcówki, pokroić na kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i wyłożyć do miski. Papaję obrać ze skóry, zszatkować na tarce jarzynowej razem z marchewką, dodać do niej cukier oraz szczyptę pieprzu i wymieszać. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w drobna kostkę, a pomidory pokroić w ćwiartki. Wszystko połączyć z fasolką, dokładnie wymieszać, odstawić na 10 minut do lodówki i po tym czasie podawać do spożycia

0 komentarzy

Podobne przepisy