Przystawka z jajek przepiórczych

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • 30 jajek przepiórczych
  • 6 łyżek oleju
  • 6 liści bananowca (albo 1 szeroki por)
  • 2 łyżeczki mielonej ostrej papryki chilli
  • sól
  • 1 opakowanie małych wykałaczek

Opis przygotowania

Liście bananowca lub pora dokładnie opłukać, osączyć z wody i wykonać z nich podstawki. Rozgrzać olej na patelni, wbić do niego po kolei jajka przepiórcze, posolić i kiedy się zetną - wyciągnąć, spód oprószyć mieloną papryką i przełożyć na liście bananowca lub pora. W każdej podstawce w jajko wbić po jednej wykałaczce.

0 komentarzy

Podobne przepisy