Dynia pieczona z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2841
Dynia pieczona z pieczarkami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 pieczarek
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • 1 cebula
  • 1 dynia piżmowa
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Keczup wyłożyć na talerz. Dynię piżmową obrać ze skóry, usunąć pestki, miąższ pokroić w plastry o grubości do 1 cm, oprószyć pieprzem oraz solą i smażyć z obu stron do miękkości na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Następnie przełożyć na keczup. Obrać cebulę, pokroić ją w drobna kostkę i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na patelni. Do cebuli dodać pokrojone w plastry pieczarki, doprawić solą oraz pieprzem i smażyć do czasu, aż pieczarki się zarumienią. Dodać wtedy liście kapusty pekińskiej, zeszklić i całość wyłożyć na dynię.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów