Papryka pieczona z miodem i bazylią

wd2005

Autor:

Przepisów: 3594

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 4 czerwone papryki
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka mielonego tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania

Paprykę i bazylię dokładnie umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion, pokroić na kawałki, oprószyć solą oraz pieprzem, zalać oliwą, przełożyć na blachę do pieczenia i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez około 15 minut. Następnie wyciągnąć z piekarnika i przełożyć do miski. Na paprykę wyłożyć bazylię. Miód przelać do rondelka, dodać do niego rozmaryn i tymianek, podgrzewać na małym ogniu przez 3 minuty, po czym ściągnąć z ognia i dodać do papryki. Całość dokładnie wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy