Gofry z bitą śmietaną i syropem klonowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3640

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 400 g śmietany kremówki
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 buteleczka syropu klonowego
  • 1 gotowa polewa toffi
  • Na ciasto:
  • 25 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli

Opis przygotowania

Przygotować ciasto: mąkę wsypać do odpowiedniego naczynia, dodać do niej proszek do pieczenia, wbić jajko, dodać szczyptę soli, wodę i wyrobić ciasto o konsystencji śmietanki. Następnie rozgrzać gofrownicę, wlać ciasto i smażyć gofry na złoty kolor. Usmażone przełożyć na talerz i polać syropem klonowym. Kakao przesypać na sitko, posypać nim łyżeczkę ułożoną na talerzu, po czym zabrać łyżeczkę. Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę, po czym nałożyć ją do szprycy i wycisnąć na talerz. Bitą śmietanę polać gotową polewą toffi.

0 komentarzy

Podobne przepisy