Zupa krewetkowa

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 6 mrożonych krewetek
  • 400 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżeczki białego wina wytrawnego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 cm tartego imbiru
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i zalać gotującym się bulionem warzywnym. Gotować około 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego wino wymieszane z mąka kukurydzianą, przecierem pomidorowym, imbirem i gotować przez kolejne 1,5 minuty. Następnie doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać ściągnąć z ognia i przelać do szklanych pucharków. Całość posypać drobno pokrojoną kolendrą.

0 komentarzy

Podobne przepisy