Zupa krewetkowa

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4082
Zupa krewetkowa
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 mrożonych krewetek
  • 400 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 2 łyżeczki białego wina wytrawnego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • 2 cm tartego imbiru
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • natka kolendry
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i zalać gotującym się bulionem warzywnym. Gotować około 1,5 minuty. Po tym czasie dodać do tego wino wymieszane z mąka kukurydzianą, przecierem pomidorowym, imbirem i gotować przez kolejne 1,5 minuty. Następnie doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dokładnie wymieszać ściągnąć z ognia i przelać do szklanych pucharków. Całość posypać drobno pokrojoną kolendrą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów