Sałatka z fasoli, groszku i pomidorów

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3018
Sałatka z fasoli, groszku i pomidorów
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g białej, dużej fasoli
  • 20 dag zielonego groszku w łupinie
  • 3 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 liście mięty
  • 1 ogórek szklarniowy
  • sól

Opis przygotowania:

Fasolę namoczyć na 4 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła i odcedzić. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Pomidory pokroić drobno i dodać do sałatki. Groszek zielony przekroić na kawałki, dodać do niego pokrojoną w kostkę marchew, ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody, odcedzić i dodać do całości. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i przełożyć na talerz. Wierzch udekorować liściem mięty.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów