Sałatka z cykroii, awokado i orzechów piniowych

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1579
Sałatka z cykroii, awokado i orzechów piniowych
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 15 g orzeszków piniowych
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 awokado
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cykoria
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • natka pietruszki
  • pęczek rukoli

Opis przygotowania:

Rukolę i cykorię dokładnie opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do rukoli. Na cebulę wyłożyć majonez. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry, pomidory pokroić w ćwiartki i dodać do sałatki. Dodać do tego orzeszki piniowe. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ pokroić w plastry i dodać do całości. Natkę pietruszki pokroić drobno, wymieszać z oliwą z oliwek oraz szczyptą soli i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów