Kasza manna zapiekana z sokiem brzozowym i melisą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3598

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 truskawki
  • 2 gałki lodów kawowych
  • 2 liście mięty
  • 1 butelka (300 ml) gotowego soku z brzozy z melisą

Opis przygotowania

Kaszę mannę wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać do niej cukier puder i dokładnie wymieszać. Następnie wlać gotowy sok z brzozy i melisy. Całość mieszać do czasu. aż kasza się zarumieni, następnie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i przestudzić. Na przestudzoną kaszę wyłożyć gałkę lodów kawowych, a obok niego położyć umytą i osączoną z wody truskawkę. Przed podaniem deser udekorować listkiem mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy