Kasza manna zapiekana z sokiem brzozowym i melisą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1476
Kasza manna zapiekana z sokiem brzozowym i melisą
fot. WordRidden / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 szklanki kaszy manny
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 truskawki
  • 2 gałki lodów kawowych
  • 2 liście mięty
  • 1 butelka (300 ml) gotowego soku z brzozy z melisą

Opis przygotowania:

Kaszę mannę wysypać na rozgrzaną patelnię, dodać do niej cukier puder i dokładnie wymieszać. Następnie wlać gotowy sok z brzozy i melisy. Całość mieszać do czasu. aż kasza się zarumieni, następnie ściągnąć z ognia, przełożyć na talerz i przestudzić. Na przestudzoną kaszę wyłożyć gałkę lodów kawowych, a obok niego położyć umytą i osączoną z wody truskawkę. Przed podaniem deser udekorować listkiem mięty.

0 komenatrzy

Podobne przepisy