Tofu z wieprzowiną papryką i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2029
Tofu z wieprzowiną papryką i groszkiem
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g wołowiny bez kości
  • 50 g tofu
  • 2 łyżki zielonego groszku z zalewy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 ząbek czosnku

Opis przygotowania:

Tofu pokroić w duża kostkę, zalać wodą, gotować do miękkości i wyłożyć na talerz. Wieprzowinę natrzeć solą oraz pieprzem i pokroić w drobna kostkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić na nią drobno pokrojony czosnek oraz cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone mięso, przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać paprykę, zielony groszek osączony z zalewy i dusić przez 2 minuty, a następnie dodać do tofu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów