Owoce morza z cukinią, patisonem i pastą curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2991
Owoce morza z cukinią, patisonem i pastą curry
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 50 g gotowej pasty curry żółtej
  • 20 g mrożonych małży
  • 6 mrożonych krewetek
  • 4 mrożone kałamarnice
  • 4 żółte patisony
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki zielone
  • 2 łyżki oleju
  • 1 młoda cukinia
  • 1 cebula
  • sól
  • biały pieprz

Opis przygotowania:

Wszystkie owoce morza rozmrozić i oczyścić z części niejadalnych. Kałamarnice i krewetki pokroić na kawałki, małże w całości wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody i gotować przez 7 minut. Małże powinny się otworzyć, te które się nie otworzyły odrzucić. Ugotowane owoce morza przełożyć na talerz. Patisony, cebulę i cukinie pokroić w plastry, zalać do połowy lekko osoloną wodą, ugotować do miękkości, odcedzić i dodać do owoców morza. Paprykę zielona i czerwoną pozbawić nasion, pokroić na kawałki i dodać do całości. Rozgrzać olej na patelni, dodać pastę curry i mleko kokosowe, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zagotować i połączyć ze wszystkimi składnikami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów