Tortilla ze szparagami i białym łososiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3132
Tortilla ze szparagami i białym łososiem
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego białego łososia
  • 30 dag zielonych szparagów
  • 30 białych szparagów
  • 5 placków tortilli
  • 4 marchewki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 główka sałaty
  • 1 figa
  • 1 kapusta pekińska
  • sól

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osączyć z wody. Szparagi białe i zielone zalać 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić. Marchew pokroić w słomkę. Placki tortilli namoczyć letnią wodą, podgrzać na rozgrzanej patelni bez tłuszczu przez 1 minutę, po czym rozciąć na 5-6 cm paski. Liście sałaty, szparagi, paprykę i marchew dopasować do wysokości tortilli. Łososia pokroić na kawałki, nałożyć na tortillę z sałatą, dodać do tego szparagi, paprykę, i część marchwi. Całość zwinąć w rulony i przełożyć na talerz. Kapustę pekińską pokroić na kawałki, lekko posolić i wyłożyć na talerz. Na kapustę położyć pozostawioną część marchewki i udekorować figą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów