Grzanki z serem i homarem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3582

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Grzanki z serem i homarem

    Dodane przez: wd2005

    jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki

  • 6 plastrów żółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • 2 homary
  • 2 łyżki oleju
  • 1 bagietka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Bagietkę pokroić na kromki do 1,5 cm, posmarować masłem z obu stron i zrumienić na rozgrzanej patelni. Homary rozmrozić, oddzielić mięso od skorupy, oprószyć pieprzem i solą. Następnie przełożyć na grzanki. Na homara wyłożyć plastry sera żółtego, a całe grzanki ponownie przełożyć na patelnię. Wszystko przykryć i smażyć z jednej strony do czasu, aż ser żółty zacznie się roztapiać. Gotowe przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy