Sałatka z nasturcji, melona i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3024
Sałatka z nasturcji, melona i awokado
fot. Sancho Papa / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 kwiatów nasturcji
  • 30 dag orzechów włoskich
  • 6 liści nasturcji
  • 4 marchewki
  • 2 awokado
  • 1 melon
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 główka salaty zielonej
  • 1 główka salaty czerwonej
  • 1 gotowy sos sałatkowy winegret
  • 1 łyżka sezamu

Opis przygotowania:

Sałatę dokładnie opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Melona obrać ze skóry, miąższ pokroić w drobną kostkę (część zostawić do zmiksowania) i wyłożyć na sałatę. Melona i sałatę polać sosem winegret. Na sos wyłożyć dokładnie opłukane kwiaty i liście nasturcji. 2 marchewki pokroić w krążki i dodać do kwiatów nasturcji, a pozostałą marchew pokroić w słomkę i wyłożyć na brzegu talerza. Na marchew wyłożyć orzechy. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, zmiksować razem z melonem i cukrem pudrem, następnie przełożyć do małej miseczki i położyć obok sałaty. Całość posypać ziarnami sezamem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów