Brokuł chiński z kapustą w sosie sojowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3797
Brokuł chiński z kapustą w sosie sojowym
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 brokuł chiński
  • 4 liście kapusty włoskiej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryczki czerwone chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 buteleczka gotowego sosu sojowego ciemnego Tao Tao
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Brokuł chiński i kapustę włoską dokładnie opłukać i zalać wodą tak, aby nie wystawały. Dodać 1 łyżeczkę soli i gotować do miękkości jarzyn. Następnie odcedzić i przełożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić na nią pokrojoną w kostkę cebulę wraz z czosnkiem i 3/4 pokrojonej drobno papryczki chili (resztę pozostawić do dekoracji) i zeszklić. Następnie wlać 5 łyżek sosu sojowego i zagotować. Sos doprawić do smaku pieprzem oraz solą i przelać na jarzyny. Całość udekorować pokrojoną w plastry papryczką chili.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów