Cannelloni z serem i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2857
Cannelloni z serem i pomidorami
fot. Ewan-M / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu cannelloni
  • 30 g sera scamorza
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól
  • pieprz biały
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i rozłożyć na stole. Ser scamorza pokroić w plastry, wyłożyć na makaron, posypać majerankiem i zwinąć makaron w prostokąty. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, dodać do tego zawinięty makaron z serem i smażyć na rumiany kolor z obu stron, a następnie przełożyć na talerz. Rozgrzać 2 łyżki oliwy na patelni, wrzucić pokrojone na ćwiartki pomidory koktajlowe i drobno pokrojoną natkę pietruszki, doprawić pieprzem oraz solą, podsmażyć chwilę i przełożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów