Tofu z grzybami i owocami morza

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2044
Tofu z grzybami i owocami morza
fot. stu_spivack / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 10 dag grzybów shitake
  • 10 dag zielonego groszku w łupinie
  • 4 krewetki mrożone
  • 4 kałamarnice mrożone
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mały por
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Tofu podzielić na równe części, lekko zrumienić na 3 łyżkach rozgrzanej oliwy i przełożyć na talerz. Krewetki i kałamarnice rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, oprószyć pieprzem oraz solą, podzielić na kawałki i smażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy na rumiany kolor. Usmażone dodać do tofu. Grzyby shitake gotować przez10 minut w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cebulę pokroić drobno, zeszklić na 1 łyżce rozgrzanej oliwy, dodać do niej pokrojoną w talarki marchew, zielony groszek oraz grzyby i smażyć przez 3 minuty. Po tym czasie przełożyć całość na owoce morza.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów