Przystawka z krakersów

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

>6 os.

Składniki

  • 1 opakowanie sera twarogowego Almette
  • 1 jajko
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 opakowania okrągłych krakersów
  • 2 banany
  • 2 łyżki solu z cytryny
  • 30 dag wędzonego łososia
  • 30 dag sera pleśniowego
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki czerwonej
  • pęczek szpinaku
  • pęczek zielonego koperku
  • keczup pikantny

Opis przygotowania

Krakersy wyłożyć na tacę. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i ułożyć na 1/3 części krakersów. Na szpinak wyłożyć połowę wędzonego łososia, pokrojonego w cienkie plastry. Pozostałą część łososia pozostawić do smażenia. Na łososia wyłożyć ser Almette, pokrojony drobno szczypiorek i posypać mieloną papryką. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu, obtoczyć w nim pozostałą część łososia pokrojonego w plastry, a następnie obtoczyć go w bułce tartej i smażyć na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Usmażonego łososia osączyć z tłuszczu i przełożyć na kolejną porcję krakersów. Banany obrać ze skóry, usunąć końcówki, pokroić w plastry i przełożyć na smażonego łososia. Banany skropić sokiem z cytryny. Ogórka obrać ze skóry, pokroić w plastry i wyłożyć na 1/3 części krakersów. Na ogórka położyć plastry sera pleśniowego i polać keczupem pikantnym. Gotową przystawkę wyłożyć na stół.

0 komentarzy

Podobne przepisy