Kaszanka smażona z jabłkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3418
Kaszanka smażona z jabłkiem
fot. Simon Aughton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg kaszanki
  • 2 jabłka
  • 4 ziemniaki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 0,5 łyżeczki mielonej gorczycy
  • 1 pęczek szpinaku
  • szczypta mielonej gorczycy
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Szpinak dobrze opłukać, osaczy z wody, sparzyć wrzątkiem i przełożyć na talerz. Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, obrać ce skóry i pokroić w kostkę. Jabłka pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Kaszankę pokroić na kawałki. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić kawałki kaszanki i jabłka, doprawić pieprzem, solą oraz szczyptą gorczycy i smażyć przez 3 minuty, po czym dodać do tego ziemniaki. Następnie dodać pokrojony na kawałeczki boczek, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko przełożyć na szpinak.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów