Rosół z pieczarkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2494
Rosół z pieczarkami
fot. Simon Aughton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 40 g makaronu nitki
  • maggi
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerz. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w plastry, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości mięsa. Rozgrzać masło na patelni, dodać pokrojoną drobno cebulę i zeszklić ją, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i smażyć przez 2 minuty. Pieczarki z cebulą przełożyć do gotowanego mięsa, zagotować, doprawić pieprzem, solą, maggi i przelać na makaron. Całość posypać natką zielonej pietruszki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy