Rosół z pieczarkami

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 40 g makaronu nitki
  • maggi
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerz. Piersi kurczaka oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić w plastry, zalać 1,5 l wody i gotować do miękkości mięsa. Rozgrzać masło na patelni, dodać pokrojoną drobno cebulę i zeszklić ją, następnie dodać pokrojone w plastry pieczarki i smażyć przez 2 minuty. Pieczarki z cebulą przełożyć do gotowanego mięsa, zagotować, doprawić pieprzem, solą, maggi i przelać na makaron. Całość posypać natką zielonej pietruszki.

0 komentarzy

Podobne przepisy