Figi z szynką

wd2005

Autor:

Przepisów: 3584

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.
  • Figi z szynką

    Dodane przez: wd2005

    avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 4 owoce figi
  • 20 dag szynki wędzonej w plastrach
  • 8 listków bazylii
  • 100 ml wina czerwonego Vincotto
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Opis przygotowania

Świeże figi dokładnie umyć, następnie osączyć z wody i pokroić na ćwiartki. Ćwiartki fig obłożyć listkami bazylii, zawinąć plastrami szynki i ułożyć na talerzu. Całość skropić oliwą z oliwek i polać winem czerwonym.

0 komentarzy

Podobne przepisy