Rolady czekoladowe z ciasta francuskiego

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 10 dag rodzynek
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady

Opis przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na prostokąty o szerokości 5 cm i zwinąć w krążki. Krążki ułożyć na blasze do pieczenia i piec na rumiany kolor w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Na krążki wysypać rodzynki. Czekoladę połamać na drobne kawałki, rozpuścić na płynną masę na małym ogniu, a następnie masą zalać ciasto z rodzynkami.

0 komentarzy

Podobne przepisy