Halibut z pieczarkami w sosie sojowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g filetów z mrożonego halibuta
  • 20 dag zielonej fasoli
  • 6 pieczarek
  • 1 zielony ogórek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 buteleczka gotowego sosu sojowego
  • 1 pęczek drobnego szczypiorku
  • przyprawa do ryb
  • sol
  • pieprz

Opis przygotowania

Halibuta rozmrozić, podzielić na porcje, natrzeć pieprzem, solą, przyprawą do ryb i ugotować na parze do miękkości. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Ogórka zielonego obrać ze skóry i zetrzeć na drobnej tarce. Dodać do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić pieprzem oraz solą, wymieszać i przełożyć na rybę. Fasolę zieloną ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć wokół ryby. Pieczarki oczyścić, odciąć trzpień równo z kapeluszem, posolić i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Przypieczone pieczarki ponacinać nożem, formując dowolne kwiaty i dodać do fasoli. Całość zalać gotowym sosem sojowym udekorować zielonym szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy