Dorsz w zalewie ananasowej

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2186
Dorsz w zalewie ananasowej
fot. whologwhy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g świeżego lub mrożonego dorsza
  • 2 łyżki mąki
  • 2 pomidory
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka krojonego ananasa w zalewie
  • 1 mango
  • 1 limonka
  • szczypta imbiru
  • przyprawa do ryb
  • sól
  • pieprz biały
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Dorsza oczyścić z ości, natrzeć przyprawą do ryb, pieprzem oraz solą. Następnie obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim głębokim oleju. Paprykę zieloną pozbawić nasion, pokroić w ćwiartki i wyłożyć na talerz. Paprykę czerwoną i mango pokroić w słomkę i dodać do ryby. Otworzyć puszkę z ananasem i całą zawartość przelać na dorsza. Dodać do tego szczyptę mielonego imbiru. Wszystko udekorować przekrojonym pomidorem i limonką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów