Zupa nic

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2559
Zupa nic
fot. punzy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 litr mleka
  • 5 jajek
  • 8 łyżek cukru
  • laska wanilii

Opis przygotowania:

Mleko z żółtkami gotować do zgęstnienia ciągle mieszając, wrzucić laskę wanilii. Białka ubić na pianę, dodać parę łyżek cukru, lekko wymieszać i kłaść łyżką małe porcje na gorące mleko. Obgotować je krótko z obu stron. Porcje białka ułożyć na talerzu, następnie zalać wystudzoną zupą.

1 komentarz

Jak dla mnie ohydne, ale wiem, że niektórzy to lubią...

Podobne przepisy