Krewetki w makaronie ryżowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3637

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Krewetki w makaronie ryżowym

    Dodane przez: wd2005

    Nikchick / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g mrożonych, dużych krewetek
  • 4 pomidory koktajlowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego nitki
  • 1 por
  • 1 pęczek szczypiorku
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych (ogon zostawić). Por umyć, przekroić na połowę, sparzyć wrzątkiem i wyłożyć na talerz. Oczyszczone krewetki zawinąć makaronem ryżowym i smażyć przez 4 minuty w rozgrzanym, głębokim oleju, po czym wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i położyć na talerzu. Kiedy są jeszcze gorące, posolić szczyptą soli. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, dodać do niego przepuszczony przez praskę czosnek i zeszklić. Do czosnku dodać pokrojone drobno pomidory koktajlowe, doprawić solą oraz pieprzem, dodać pokrojony drobno szczypiorek, podsmażyć przez 1 minutę i przełożyć na krewetki.

0 komentarzy

Podobne przepisy