Zupa warzywna z makaronem tortellini

wd2005

Autor:

Przepisów: 3639

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu tortellini z nadzieniem serowym
  • 1 por
  • 1 łyżka oleju
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 liście włoskiej salaty
  • 15 dag białej fasoli
  • 15 dag zielonej fasoli szparagowej
  • maggi
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Białą fasolę moczyć przez 3 godziny w 1 litrze wody. Następnie dodać do niej pokrojoną na kawałki fasolę szparagową, marchew, por, liście kapusty włoskiej i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną drobno oraz zeszkloną na rozgrzanym oleju cebulę i czosnek, doprawić do smaku pieprzem, solą, maggi i dobrze wymieszać. Makaron tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy podpłynie na wierzch, odcedzić i dodać do gotowanej zupy. Zupę doprowadzić do wrzenia, ściągnąć z ognia i przelać do miski.

1 komentarz

odpowiedz

Fasola biała gotuje się ok. godziny . Fasola szparagowa 8-15 minut. Ty wrzucasz oba składniki razem. Co z tego wyjdzie ? A tak na marginesie . Tortellini to nie makaron.

Podobne przepisy