Sałatka z papaji, papryki, pomidorów i orzechów ziemnych

wd2005

Autor:

Przepisów: 3580

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 2 dojrzałe papaje
  • 15 dag słonych orzeszków ziemnych
  • 10 dag zielonej fasolki szparagowej
  • 4 łyżki cukru palmowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 opakowanie pomidorów cherry
  • 4 liście mięty
  • sól

Opis przygotowania

Warzywa i owoce dokładnie umyć. Fasolę szparagową ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przekroić na połowy. Papaje obrać ze skóry, pozbawić nasion i poszatkować na tarce jarzynowej. Dodać cukier palmowy, pokrojoną drobno paprykę chili, pomidory cherry, posiekany drobno czosnek i syrop klonowy. Wszystko dobrze wymieszać i połączyć z gotowaną fasolą szparagową. Całość posypać orzeszkami ziemnymi i przyozdobić liśćmi mięty.

0 komentarzy

Podobne przepisy