Łosoś z serem, papryką i porem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2894
Łosoś z serem, papryką i porem
fot. The Gifted Photographer / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g wędzonego łososia
  • 20 g sera żółtego w plastrach
  • 1 czerwona papryka
  • 1 opakowanie oliwek z papryką
  • 1 por
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Łososia pokroić na cienkie plastry i rozłożyć na stole. Ser żółty pokroić w słomkę. Paprykę przekroić na połowy, pozbawić nasion, a następnie pokroić w cienkie plastry. Ser i paprykę nałożyć na łososia, zawinąć rybę w rulony i przełożyć na talerz. Por wrzucić na wrzątek, gotować 2 minuty i wyciągnąć z wody. Białą część pokroić w krążki i udekorować łososia. Pozostałą część pora wyłożyć na talerz. Dodać do tego osączone z zalewy oliwki, a całość posypać pokrojoną natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów