Makaron muszelki z nadzieniem

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Makaron muszelki z nadzieniem

    Dodane przez: wd2005

    mastermaq / CC-BY-SA 2.0

Składniki

  • 40 g makaronu muszelki duże
  • 25 dag białego sera
  • 2 żółtka
  • 15 dag wędzonego bekonu
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • natka zielonej pietruszki
  • keczup
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie do połowy czasu podanego na opakowaniu, następnie odcedzić, przelać zimną wodą i wymieszać z oliwą. Ser biały rozetrzeć z żółtkami, dodać do tego pokrojoną drobno natkę pietruszki, cebulę pokrojona w kostkę, bekon wędzony, doprawić do smaku pieprzem, solą, wymieszać i łyżka nałożyć do muszelek makaronu. Wierzch muszelek posypać tartym parmezanem. Nadziany makaron przełożyć do naczynia do zapiekania i zapiekać w piekarniku o rozgrzanym do temp. 180 stopni przez około 20 minut, po czym wyciągnąć, przełożyć na talerz i polać keczupem.

0 komentarzy

Podobne przepisy