Krewetki z majonezem i orzechami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2234
Krewetki z majonezem i orzechami
fot. joyosity / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g mrożonych krewetek
  • 1 słoik majonezu
  • 1 duży brokuł
  • 20 dag orzechów włoskich
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych i wrzucić na gotującą się, lekko osoloną wodę. Gotować przez 3 minuty, odcedzić, przełożyć na talerz, posypać pieprzem i zalać majonezem. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i wyłożyć na talerzu w okół. Miód lekko podgrzać w rondelku, dodać do niego orzechy włoskie pozbawione skorupy, trzymać 2 minuty, następnie ściągnąć z ognia i wyłożyć na majonez.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów