Ziemniaki pieczone z sosem chili

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 30 g sera twarogowego
  • 1 mały seler
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • gotowy ostry sos chili
  • natka selera
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Ziemniaki dobrze umyć, osączyć z wody, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i upiec do miękkości. Następnie wyciągnąć i przełożyć na talerz. Ser twarogowy rozkruszyć i posypać nim wierzch ziemniaków. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać do niej pokrojoną w kostkę marchew oraz seler i smażyć przez 3 minuty, po czym dodać do tego cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić. Smażone warzywa doprawić szczyptą soli, pieprzu, wymieszać i przełożyć obok ziemniaków. Całość zalać gotowym sosem chili i udekorować natką selera.

0 komentarzy

Podobne przepisy