Mintaj po chińsku

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3391

Składniki:

  • 3 filety z mintaja
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki wody mineralnej (gazowanej)
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Rybę pokroić w kostki ok. 3x3cm, polać sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Do mąki dodać żółtko i wodę mineralną i dokładnie wymieszać (najlepiej mikserem). Następnie dodać ubitą pianę z białka, koperek, posolić i delikatnie wymieszać łyżką. Olej rozgrzać. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na złoty kolor. Podawać z zimnymi surówkami warzywnymi oraz ryżem.

1 komentarz

Bardzo dobry przepis polecam

Podobne przepisy