Jajecznica kiełbasą hiszpańską

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1309
Jajecznica kiełbasą hiszpańską
fot. RobotSkirts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 jajka
  • 0,5 kg kiełbasy hiszpańskiej Chorizo lub wieprzowej
  • 15 dag wiórek sera żółtego
  • 2 suszone czerwone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Papryki drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Cebule obrać i drobno pokroić. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego cebulę, zeszklić, dodać paprykę i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać do tego kiełbasę, doprawić do smaku pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Smażyć przez 4 minuty i przełożyć na talerz. Jajka roztrzepać w rondlu, dodać do nich wiórki sera żółtego, szczyptę soli, wymieszać, przelać na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu i smażyć jajecznicę. Gotową dodać do kiełbasy.

0 komenatrzy

Podobne przepisy