Grzyby marynowane z makaronem orzo

wd2005

Autor:

Przepisów: 3498

Ocena:

(średnia: 5.00, 1 głos)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 30 g makaronu orzo
  • 20 dag czerwonej fasoli
  • 1 słoiczek marynowanych grzybów (prawdziwki, podgrzybki )
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 słoiczek oliwek z zieloną papryką
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki śmietany

Opis przygotowania

Fasolę moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przełożyć na talerz. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do fasoli. Makaron zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić i przełożyć na talerz. Na makaron wyłożyć marynowane grzyby (bez zalewy). Pomidory pokroić na kawałki i dodać do szpinaku. Oliwki wyłożyć na szpinak. Polać śmietaną pomidory i fasolę.

0 komentarzy

Podobne przepisy