Grzyby marynowane z makaronem orzo

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3220
Grzyby marynowane z makaronem orzo
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu orzo
  • 20 dag czerwonej fasoli
  • 1 słoiczek marynowanych grzybów (prawdziwki, podgrzybki )
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 słoiczek oliwek z zieloną papryką
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki śmietany

Opis przygotowania:

Fasolę moczyć przez 3 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie, w której się moczyła, odcedzić i przełożyć na talerz. Szpinak sparzyć wrzątkiem, osączyć z wody i dodać do fasoli. Makaron zalać lekko osoloną wodą, ugotować, odcedzić i przełożyć na talerz. Na makaron wyłożyć marynowane grzyby (bez zalewy). Pomidory pokroić na kawałki i dodać do szpinaku. Oliwki wyłożyć na szpinak. Polać śmietaną pomidory i fasolę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów