Sałatka ze szpinakiem i awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1873
Sałatka ze szpinakiem i awokado
fot. RobotSkirts / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona papryka
  • 1 puszka kukurydzy w zalewie
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 awokado
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak dobrze opłukać, osączyć z wody i przełożyć na talerz. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę i pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skóry, pokroić drobno i dodać do awokado. Pomidora pokroić w drobna kostkę, paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, a następnie dodać do całości. Dodać do tego osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, dodać majonez, wymieszać i przełożyć obok szpinaku.

0 komenatrzy

Podobne przepisy