Spaghetti z cebulą i rukolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1393
Spaghetti z cebulą i rukolą
fot. [puamelia] / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu spaghetti
  • 3 cebule
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 pęczek rukoli
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i przełożyć na talerz. Cebule obrać, pokroić na połowy i razem z pokrojonym w słomkę boczkiem przysmażyć na patelni bez tłuszczu, a następnie przełożyć na makaron. Rukolę dobrze opłukać, osączyć z wody i dodać do całości.

0 komenatrzy

Podobne przepisy