Sałatka jarzynowa gado-gado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2341
Sałatka jarzynowa gado-gado
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g tofu
  • 30 g fasolki szparagowej
  • 6 marchewek
  • 6 ogórków małosolnych
  • 2 jabłka
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 mała ćwiartka białej kapusty
  • sól
  • olej do smażenia

Opis przygotowania:

Wszystkie warzywa należy dokładnie umyć i osączyć z wody. 4 marchewki pokroić w plastry (pozostałe zostawić), wrzucić go garnka, dodać do niej pozbawioną końcówek fasolę szparagową, posolić i razem ugotować do miękkości. Następnie odcedzić i przełożyć na talerz. Kapustę poszatkować drobno, zalać wrzątkiem i parzyć przez 5 minut. Następnie osączyć z wody i dodać do marchwi z fasolą. Ogórki małosolne poszatkować w plastry i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego pokrojone w kostkę tofu, zrumienić z każdej strony, posolić i dodać do całości. Pozostałą marchew zetrzeć na drobnej tarce, dodać do niej tak samo starte jabłka oraz cukier, dobrze wymieszać, włożyć do małej miseczki i położyć obok talerza z sałatką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów