Por z minikukurydzą

iwona

Autor:

Przepisów: 2009

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 1 duży por
  • 3 mini-kolby kukurydzy pokrojone na mniejsze części
  • 6 ciemnych oliwek bez pestek
  • 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej na półmiękko
  • 1 mała cebula
  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 6 łyżek gotowego sosu do sałatek o dowolnym smaku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania

Oliwę rozgrzać, dodać pokrojoną w piórka cebulę, lekko poddusić. Por umyć i wraz z oliwkami pokroić w krążki. Kapustę poszatkować. Wszystko dodać do cebuli razem z pokrojoną fasolką szparagową i kukurydzą. Doprawić solą i pieprzem. Potrawę smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, ciągle mieszając. Na końcu dodać dowolny sos sałatkowy i jeszcze raz wszystko wymieszać.

0 komentarzy

Podobne przepisy