Por z minikukurydzą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1528

Składniki:

  • 1 duży por
  • 3 mini-kolby kukurydzy pokrojone na mniejsze części
  • 6 ciemnych oliwek bez pestek
  • 20 dag fasolki szparagowej ugotowanej na półmiękko
  • 1 mała cebula
  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 6 łyżek gotowego sosu do sałatek o dowolnym smaku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:

Oliwę rozgrzać, dodać pokrojoną w piórka cebulę, lekko poddusić. Por umyć i wraz z oliwkami pokroić w krążki. Kapustę poszatkować. Wszystko dodać do cebuli razem z pokrojoną fasolką szparagową i kukurydzą. Doprawić solą i pieprzem. Potrawę smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, ciągle mieszając. Na końcu dodać dowolny sos sałatkowy i jeszcze raz wszystko wymieszać.

0 komenatrzy

Podobne przepisy