Krewetki ze śmietaną i rukolą

wd2005

Autor:

Przepisów: 3518

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g krewetek mrożonych
  • 1 pęczek rukoli
  • 1 opakowanie śmietany 18 %
  • 1 łyżka mielonej, czerwonej papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • sól

Opis przygotowania

Rukolę wraz z pomidorami dobrze umyć i osączyć z wody. Krewetki rozmrozić, oczyścić, oprószyć mieloną papryką oraz solą i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z tłuszczu i przełożyć na talerz. Krewetki posypać rukolą i pokrojoną w plastry czerwoną cebulą. Pomidory pokroić na drobne kawałki, a następnie dodać do rukoli. Całość polać rozmieszaną widelcem śmietaną.

1 komentarz

odpowiedz

"Wynalazek" całkowicie zjadliwy :) Rukola trochę jałowa. Świetna sprawa na szybką przekąskę

Podobne przepisy