Sok jarzębinowy

wd2005

Autor:

Przepisów: 3132

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 2 kg jarzębiny (najlepsza lekko zmrożona)
  • 2 l wody
  • 1 kg cukru

Opis przygotowania

Dojrzałą jarzębinę dokładnie umyć i rozgnieść w naczyniu. Wlać do garnka wodę i wsypać miazgę jarzębiny. Dodać cukier. Całość zagotować do 30 minut, aż do dokładnego rozpuszczenia się cukru, co jakiś czas mieszając. Po zagotowaniu przecedzić przez sitko. Zawartość soku wlać do butelek lub podać do picia. Jeśli będzie za ostry - można go rozpuścić z drobną ilością przegotowanej wody.

0 komentarzy

Podobne przepisy

Moje konto

Podziel się