Ciastka ryżowe

wd2005

Autor:

Przepisów: 3638

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

3-4 os.

Składniki

  • 1 opakowanie kleiku ryżowego
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 3 jajka
  • 1 słoik powideł śliwkowych
  • 1 pęczek szczypiorku

Opis przygotowania

Kleik ryżowy połączyć z margaryną. Dodać jajka oraz wiórki kokosowe i wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować rulony o długości do 10 cm, następnie ułożyć je na blasze do pieczenia i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Upieczone przełożyć na talerz, wyłożyć powidłem śliwkowym i posypać szczypiorkiem.

0 komentarzy

Podobne przepisy