Ciastka ryżowe

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1390
Ciastka ryżowe
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 1 opakowanie kleiku ryżowego
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 3 jajka
  • 1 słoik powideł śliwkowych
  • 1 pęczek szczypiorku

Opis przygotowania:

Kleik ryżowy połączyć z margaryną. Dodać jajka oraz wiórki kokosowe i wyrobić na jednolitą masę. Z masy uformować rulony o długości do 10 cm, następnie ułożyć je na blasze do pieczenia i piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. Upieczone przełożyć na talerz, wyłożyć powidłem śliwkowym i posypać szczypiorkiem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy