Czarny makaron z krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3535
Czarny makaron z krewetkami
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g czarnego makaronu
  • 40 g krewetek mrożonych
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 ogórek szklarniowy
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Czarny makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimna wodą i przełożyć do miski. Krewetki rozmrozić, oczyścić i wrzucić na gotująca się wodę. Gotować przez 4 minuty, odcedzić i dodać do makaronu. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w drobną kostkę. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórka obrać ze skóry i pokroić w słomkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie warzywa zalać oliwą, sokiem z limonki, doprawić solą, pieprzem, dobrze wymieszać i połączyć z makaronem i krewetkami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów