Kotlety sojowe z sosem czosnkowym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3548

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

średni

Czas:

Porcje:

2 os.

Składniki

  • 40 g kotletów sojowych kulek
  • 30 g zielonej fasoli w łupinie
  • 1 paczka wykałaczek
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 3 łyżki oleju
  • Sos czosnkowy:
  • 250 ml śmietany 18 %
  • 125 ml majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • szczypta oregano
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania

Fasolę ugotować w łupinach w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić kotlety sojowe i smażyć na złoty kolor. Następnie osączyć z tłuszczu, dodać do fasoli i nabić wykałaczki. Przygotować sos czosnkowy: czosnek obrać i drobno posiekać. Śmietanę przelać do miski, dodać do tego majonez, dobrze rozprowadzić, następnie dodać szczyptę oregano, soli i pieprzu. Całość wymieszać, włożyć na 20 minut do lodówki, po czym wyciągnąć, przelać do miseczki na talerzu i polać go jasnym sosem sojowym.

0 komentarzy

Podobne przepisy