Łosoś z mango i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2100
Łosoś z mango i groszkiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g łososia świeżego
  • 40 g ziemniaków
  • 25 g zielonego groszku w łupinie
  • 2 mango
  • 2 pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sol
  • pieprz
  • gałązka rozmarynu

Opis przygotowania:

Łososia oczyścić, obrać ze skóry, posolić, oprószyć pieprzem, tymiankiem, pokrojonym drobno czosnkiem i upiec na rozpalonym grillu. Po upieczeniu przełożyć na talerz. Ziemniaki umyć, osączyć z wody i upiec w mundurkach na grillu. Następnie pokroić na kawałki i dodać do ryby. Pomidory pokroić w dużą kostkę i położyć obok ziemniaków. Groszek ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i dodać do ziemniaków. Owoce mango umyć, obrać ze skóry, pozbawić pestek, jedno pokroić w kostkę, a drugie rozetrzeć na miazgę i razem wyłożyć na talerz. Na koniec udekorować łososia rozmarynem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów