Kiełbasa z ziemniakami, marchewką i groszkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4165
Kiełbasa z ziemniakami, marchewką i groszkiem
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 4 pęta kiełbasy
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 6 marchewek
  • 5 łyżek mrożonego, zielonego groszku
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie gotowego, jasnego sosu pieczeniowego
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, utłuc i przełożyć na talerz. Kiełbasę zalać wodą, zagotować i przełożyć do ziemniaków. Marchew obrać pokroić na kawałki, ugotować do miękkości z mrożonym groszkiem w lekko osolonej wodzie, następnie odcedzić i dodać do ziemniaków. Cebulę obrać pokroić w plastry, zeszklić na rozgrzanym oleju i przełożyć na kiełbasę. Gotowy sos pieczeniowy rozrobić zgodnie z instrukcja na opakowaniu, polać nim ziemniaki, a resztę przelać do malej miseczki i postawić obok talerza. Całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów