Pory nadziewane ryżem i krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2181
Pory nadziewane ryżem i krewetkami
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 2 duże pory
  • 1 szklanka ryżu kleistego
  • 25 g suszonych krewetek
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Por sparzyć wrzątkiem i rozłożyć na pojedyncze liście. Ryż ugotować w 2 szklankach lekko osolonej wody, a następnie odcedzić. Dodać do niego suszone krewetki, wiórki kokosowe, doprawić do smaku solą, pieprzem i zawinąć w liście pora. Liście ułożyć na przygotowanym wcześniej grillu i zapiec tylko od spodu, a następnie przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów