Fasola z mięsem mielonym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2848
Fasola z mięsem mielonym
fot. dbgg1979 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g białej fasoli
  • 40 g mięsa mielonego
  • natka zielonej pietruszki
  • maggi
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 pomarańcza
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fasolę moczyć przez 4 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i przełożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Następnie dodać przecier pomidorowy, mięso mielone i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać, podsmażyć, dodać do tego sok z 1 pomarańczy, doprawić solą oraz pieprzem i dodać do fasoli. Wierzch udekorować skórką pomarańczy pokrojoną w paski.

0 komenatrzy

Podobne przepisy