Fasola z mięsem mielonym

wd2005

Autor:

Przepisów: 3586

Ocena:

(średnia: 0.00, 0 głosów)

Trudność:

łatwy

Czas:

Porcje:

2 os.
  • Fasola z mięsem mielonym

    Dodane przez: wd2005

    dbgg1979 / CC-BY 2.0

Składniki

  • 40 g białej fasoli
  • 40 g mięsa mielonego
  • natka zielonej pietruszki
  • maggi
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 1 pomarańcza
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania

Fasolę moczyć przez 4 godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie i przełożyć na talerz. Masło stopić na rozgrzanej patelni, dodać do niego pokrojony drobno czosnek i zeszklić. Następnie dodać przecier pomidorowy, mięso mielone i drobno posiekaną natkę pietruszki. Całość wymieszać, podsmażyć, dodać do tego sok z 1 pomarańczy, doprawić solą oraz pieprzem i dodać do fasoli. Wierzch udekorować skórką pomarańczy pokrojoną w paski.

0 komentarzy

Podobne przepisy